"Kärleksmums"

Älskar verkligen kärleksmums "snoddas", "mockarutor" som man också kan kalla det ;) Här slänger jag upp ett recept på det iaf eftersom det är lätt, går fort att göra och är skitgott!

Ingridienser:

  • 150 g smör eller margarin
  • 2 st ägg
  • 3 dl strösocker
  • 3 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 msk kakao
  • 1,5 dl mjölk
  • 4,5 dl vetemjöl

Glasyr:

  • 50 g smör eller margarin
  • 3 msk starkt kaffe eller 3 msk vatten och 0,5-1 tsk frystorkat kaffepulver
  • 1 msk kakao
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 dl florsocker

Garnering:

  • 1-2 dl kokosflingor

 

Utrustning du behöver:

  • 1 st långpanna ca 40x32 cm med minst 3 cm hög kant
  • elvisp


Gör såhär:

Smält smöret/margarinet och låt svalna.
Vispa ägg och socker pösigt med elvisp.
Tillsätt bakpulver, vaniljsocker och kakao. Kakaon kan siktas om den är klumpig. Vispa snabbt ihop med elvisp.
Tillsätt sedan mjölk, vetemjöl och det smälta matfettet. Vispa ihop till en jämn smet med elvisp på lägsta hastighet.
Bred ut smeten i en form ca 40 x 32 cm med minst 3 cm hög kant som du antingen smörjt med matfett och bröat med ströbröd eller kokosflingor eller också klätt hela formen med bakplåtspapper.
Grädda i nedre delen av ugnen i 225 grader i 10-15 minuter.

Gör glasyren.
Smält smör eller margarin i en kastrull. Rör ner kaffe, kakao, vaniljsocker och florsocker till en jämn smet.
Bred glasyren över kakan medan glasyren fortfarande är varm. Strö över kokosflingor.

 Låt stå och stelna. Skär kakan i fyrkantiga bitar.


Kommentarer
Postat av: Anonym

oj! var supersugen på något sött nyss och halkade in på din blogg. Ska göra det nu tack för tipset kram jenny

2010-11-26 @ 16:18:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0